Rapport från mästerskapen

  • 16 sep 2024

image: Rapport från mästerskapen

Höstorienteringen är som vanligt intensiv då alla vill vi komma ut på så många tävlingar som möjligt. Det är också en intensiv mästerskapssäsong med SM, VSM, DM och KM.

Tyvärr har klubben inte så många SM-löpare, endast Nora hade möjligheten att åka till Nyköping och testa den fina och utmanande terrängen som erbjöds, Edvin har tyvärr varit skadad och verkar få fokusera på comeback i seniorklass 2025.

För veteranernas del var det Conny Forsberg och Johan Lindahl som lyckades bäst med varsin bronspeng på långdistansen på OK Rodhens fina Veteran-SM.

På vårt egna Medel-DM var det endast ungdomar och juniorer som deltog. 24 st tappra orienterare som var ute i Vickebyskogen. Bäst gick det för Ellen Dermody i D10 och Erik Solbreck i H12 som lyckades vinna varsin guldmedalj . 

På Stafett-DM kom L100 med två lag Wigertz+Tibell+Hambäck. Yngre generationen med Lovisa, Amanda och Lovisa gjorde en tapper insats i D17 mot framför allt Linnés dominans. Äldre generationen med Sven, Mats och Peter klarade sig bra i H150 och placerade sig i mitten av fältet.

Till Natt-DM kom klubben med 15 startande till Lännas mysiga arrangemang på Kopparhagens festplats. Även här kammades guldpengar hem genom Erik Solbreck i H12 och Torsten Pettersson i H75. 

Avslutande DM hölls i Sigtuna och Hällsboskogen, en terräng som är välkänd för många, men med sin kupering och vegetation ändå skapade stora utmaningar. En härlig höstsol skapade underbara förutsättningar och 36 st  Långhundringar gav sig ut i den härliga skogen. Återigen hittade vi Ellen Dermody högst upp på pallen i D10 och även Johan Lindahl övertygade med en seger i H40.

Grattis och tack till alla L100-ingar som är med och deltar i våra skogar!